2020-04-02 15:50:40• hírek • közlemény

Új cellával bővül a szamosdobi ökológikus hulladéktározó

2020. április 1-én aláírták a Szamosdobi Regionális Ökológikus Hulladéktározó második cellájának megépítését lehetővé tévő rendelet. A SECVISION BUSINESS SOLUTIONS Kft-vel kötött szerződés értelmében a munkálatok kivitelezési határideje 7 hónap. 

A Szatmár Megyei Tanács 1 500 000 lejjel társfinanszírozza a munkálatokat, míg a Szatmár Megyei Integrált Hulladékgazdálkodási Rendszer saját költségvetéséből 4 381 452 lejt biztosít a munkálatokra. 


A második cella megépítésével biztosítva lesz a hulladékgyűjtés és kezelés folyamatossága Szatmár megyében, mivel a tározó 1-es számú cellája 2020 végére eléri maximális befokadóképességének határát. Az új cella 2,7 hektáron fog elterülni és előreláthatóan a következő 6 évben fogja ellátni feladatát. A terület a mintegy 5 hektáros 1-es számú cella szomszédságában van. 


Az 1-es cellát 2011-ben kezdték el használni és bár mindössze 5 év alatt begyüjtött hulladék befogadására tervezték, a még 2011-ben vásárolt modern feldolgozó berendezéseknek köszönhetően megduplázódott a befogadó képesség időtartama. 


A szamosdobi hulladéktározó évente nagyjából 70 000 tonna háztartási, növényi, építkezési és nem veszélyes ipari hulladékot fogad be. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: